Rimpels

Rimpels

Onder invloed van het natuurlijke verouderingsproces van de huid nemen de elasticiteit en het vermogen om vocht vast te houden af. Hierdoor ontstaan rimpels en droogt de huis makkelijker uit. Daarnaast spelen invloeden van buitenaf zoals koude, wind, zonlicht en levensstijl ook een duidelijke rol.

Specifieke vragen?
Wat is huidveroudering en waarom krijg je rimpels?

Naarmate we ouder worden krijgen we te maken met allerlei veranderingen wat betreft ons lichaam en uiterlijk, denk hierbij maar aan onze huid die elke dag weer invloeden van buitenaf te verduren krijgt maar ook zeker een rol speelt bij het ouder worden.
Er verschijnen niet enkel rimpels maar ook wordt onze huid valer en doffer. Ook kan de huid soms plaatselijk gaan verkleuren.

De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald. De leefstijl van de persoon speelt ook een belangrijke rol bij huidveroudering.
De huid wordt door het verouderingsproces minder goed doorbloed met als gevolg dat er minder aanvoer is van zuurstof en minder afvoer van afvalstoffen. De huid gaat ook minder vocht vasthouden waardoor de soepelheid ook sterk afneemt. Eventuele adertjes worden zichtbaar doordat de vaatwanden van de haarvaten verzwakken. Sommige personen krijgen ook te maken met pigmentvlekken, dit is een gevolg van een ontregeling van het melaninegehalte. Melanine is een stof de zorgt voor de natuurlijke bescherming tegen UV-stralen.

Rimpels worden als eerste zichtbaar in het gelaat, vooral rond de ogen en rondom de mondhoeken maar komen ook voor op het decolleté en de handen.

Lees meer

Lees minder

Anti-aging en rimpels
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën