Zwangerschapskwaaltjes

Zwangerschapskwaaltjes

De meest bijzondere periode in je leven, je bent in blijde verwachting van een klein wondertje in je buik. Alhoewel...? Elke zwangere vrouw ervaart zwangerschapskwaaltjes, de één heeft er meer last van dan de ander. Van misselijkheid tot rugpijn tot harde buiken, lees er hier meer over.

Specifieke vragen?
Misselijkheid

Misselijkheid is voor veel vrouwen één van de eerste tekenen dat ze zwanger zijn. De misselijkheid kan gepaard gaan met of zonder braken. Sommige vrouwen hebben er vooral 's ochtends last van, anderen de hele dag door. Meestal verdwijnen de klachten spontaan rond de derde of vierde maand. De oorzaak van deze misselijkheid is nog niet bekend. Waarschijnlijk is het een gevolg van hormonale veranderingen in het begin van de zwangerschap, waardoor het braakcentrum in de hersenen wordt geprikkeld. Het hormoon hCG speelt waarschijnlijk een belangrijke rol. De mate van misselijkheid komt namelijk vaak overeen met de hoeveelheid hCG in het lichaam. hCG is een hormoon dat tijdens de eerste weken van de zwangerschap in flinke hoeveelheden wordt aangemaakt.

Lees meer

Lees minder

Steunkousen2 Producten

Steunkousen geven over het hele been evenveel druk. Deze druk is veel lager dan bij compressiekousen. Steunkousen draag je preventief. Ze zorgen ervoor dat je benen minder snel vermoeid aanvoelen, hebben een positief effect op de bloedcirculatie in je benen en verkleinen zo de kans op spataders of bloedklonters. Ze zijn nuttig als je een staand beroep hebt, zwanger bent of lange vliegreizen moet maken.
Bij compressiekousen is de druk veel hoger dan bij steunkousen. De druk bij deze kousen vermindert geleidelijk van enkel naar boven toe. Hierdoor worden vocht en afvalstoffen beter afgevoerd uit de benen. Ze hebben hun nut bij vochtophoping en de behandeling van spataders. Compressiekousen moeten opgemeten worden. Vraag ons welke maten je moet meten. De maten worden best 's morgens genomen, in rust of eventueel overdag na minstens 20 minuten rugligging met de benen omhoog. Er bestaan allerlei aan- en uittrekhulpjes.
TED-kousen of anti-emboliekousen worden soms aangeraden bij bedlegerige patiënten na een operatie of een bevalling. De kous helpt voorkomen dat je bloed gaat klonteren. Vooraan de voet zijn de kousen open. zodat de arts of verpleegkundige je bloedcirculatie kan controleren.

BOTA AANTREKKOUS UNIVERSEEL            (medisch hulpmiddel)
BOTA AANTREKKOUS UNIVERSEEL (medisch hulpmiddel)
BOTA AANTREKKOUS UNIVERSEEL (medisch hulpmiddel) 3,00 € Reserveer
BOTA SKIN GLUE KLEEFSTIFT
BOTA SKIN GLUE KLEEFSTIFT
BOTA SKIN GLUE KLEEFSTIFT 17,20 € Reserveer
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën