Lage bloeddruk

Populaire productcategorieBloeddrukmeters voor de bovenarm
Lage bloeddruk

Een hoge bloeddruk is schadelijk voor je lichaam, maar over een lage bloeddruk moet je je meestal niet zoveel zorgen maken. Je kunt er wel heel wat ongemakken van ondervinden zoals vermoeidheid, duizeligheid en flauwte.

Specifieke vragen?
Wat is lage bloeddruk?

Het bloed stroomt door je lichaam en oefent hierbij een druk uit op je bloedvaten. Dit is de bloeddruk. Met een bloeddrukmeter kan je arts of jijzelf snel en gemakkelijk je bloeddruk bepalen. Deze wordt uitgedrukt in millimeter kwik (mmHg) en weergegeven als twee waarden: de bovendruk (ontstaat wanneer het hart zich samentrekt) en de onderdruk (ontstaat wanneer het hart zich terug ontspant). Gewoonlijk wordt een bloeddruk van 120/80 als normaal beschouwd. Zijn de waarden bij jou hoger dan 140/90? Dan heb je een hoge bloeddruk. Zijn ze lager dan 100/60? Dan heb je een lage bloeddruk.

Een hoge bloeddruk is schadelijk voor je lichaam, maar over een lage bloeddruk moet je je meestal niet zoveel zorgen maken. Je kan er wel heel wat ongemakken van ondervinden zoals vermoeidheid, duizeligheid en flauwte.

Lees meer

Lees minder

Geneesmiddelen1 Product

Ga verstandig om met geneesmiddelen. Lees steeds aandachtig de bijsluiter. Indien bepaalde zaken niet echt duidelijk zijn, contacteer dan je apotheker. Indien je een arts of medisch specialist raadpleegt, breng hem/haar steeds op de hoogte dat je dit geneesmiddel gebruikt.

EFFORTIL 7,5 MG/ML 50 ML DRUPPELS (geneesmiddel)
EFFORTIL 7,5 MG/ML 50 ML DRUPPELS (geneesmiddel)
EFFORTIL 7,5 MG/ML 50 ML DRUPPELS (geneesmiddel) 15,37 € Reserveer
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: