Amandelontsteking

Amandelontsteking

De amandelen zijn klieren in de keel, betrokken bij afweerreacties tegen virussen of bacteriën die binnendringen via de mond. Bij herhaalde ontstekingen is het nodig ze operatief te verwijderen.

Specifieke vragen?
Wat is een amandelontsteking?

De amandelen zijn twee klieren die zich achter de neus, achterin de keel en achter op de tong bevinden. Ze zorgen ervoor dat bacteriën en virussen (ziekteverwekkers) die het lichaam binnendringen, onschadelijk worden gemaakt.

Wanneer er veel ziekteverwekkers binnendringen, kunnen de neus- en keelamandelen overbelast raken en ontsteken. Bij een ontsteking zijn de amandelen rood en opgezwollen en ontstaan er witte stipjes.

Er kunnen volgende klachten optreden:

  • koorts;
  • keelpijn;
  • verkoudheid;
  • moeite met slikken.

Een ontsteking kan behandeld worden met medicatie. Na herhaalde ontstekingen of bij ernstige klachten kan de arts beslissen om de amandelen te verwijderen.

Amandelontsteking komt voornamelijk voor bij kinderen, maar kan ook voorkomen bij volwassenen.

Lees meer

Lees minder

Paracetamol kinderen

Paracetamol is in een normale dosering een veilige pijnstiller voor baby's en kinderen. Het werkt ook koortswerend. Meestal moet je het maar enkele dagen gebruiken. Zijn de klachten na enkele dagen niet verdwenen neem dan zeker contact op met je arts.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën