Leververvetting

Leververvetting

Leververvetting is een omkeerbaar proces, pas je levensstijl aan en de vetstapeling verdwijnt. Indien langere tijd aanwezig, kan dit leiden tot leverontsteking. Dit mondt uiteindelijk uit in levercirrose, een onomkeerbare aandoening met vorming van littekenweefsel in de lever.

Specifieke vragen?
Wat is leververvetting?

De lever is een groot orgaan dat belangrijke functies heeft, zoals:

  • stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten;
  • vorming van gal;
  • bloedstolling;
  • afvalstoffen opruimen en schadelijke stoffen onschadelijk maken.

Bij leververvetting is de vetstofwisseling verstoord, waardoor er teveel vet wordt opgeslagen in de levercellen. De stapeling van vetten verloopt heel geleidelijk en geeft weinig tot geen klachten. Wanneer de lever groter wordt door de vetstapeling kunnen er wel klachten optreden zoals vermoeidheid en pijn in de rechterbovenbuik, onder de ribben.

Leververvetting is een omkeerbaar proces. Wanneer de oorzaak van de vervetting wordt weggenomen, verdwijnt de vetstapeling. Indien de leververvetting al lange tijd aanwezig is, kan dit soms leiden tot leverontsteking. Een leverontsteking kan uiteindelijk leiden tot levercirrose, een onomkeerbare aandoening met vorming van littekenweefsel in de lever.

Lees meer

Lees minder

Gezond gewicht

Wie overgewicht heeft of kampt met obesitas, loopt meer risico op verschillende aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Bovendien krijg je makkelijker last van je rug en je gewrichten.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën