Oorbuisjes

Oorbuisjes

Vocht in de oren vloeit naar de neus- en keelholte via een buis, de buis van Eustachius. Deze buis kan verstopt raken, dit komt vaak voor bij kleine kinderen. Buisjes plaatsen is een simpele ingreep die heel wat oorontstekingen en pijn kan voorkomen.

Specifieke vragen?
Wat zijn oorbuisjes?

Oorbuisjes zijn kleine buisjes van plastic die in de trommelvliezen van het oor geplaatst kunnen worden. Het plaatsen van oorbuisjes is een kleine ingreep die overwogen kan worden bij jonge kinderen die slecht horen of vaak last hebben van oorontstekingen.  

Vocht in de oren vloeit naar de neus- en keelholte via een buis, de buis van Eustachius. Deze buis kan verstopt raken, bijvoorbeeld door een verkoudheid of vergrote neusamandelen.  Bij een verstopping kan het vocht niet wegvloeien en blijft het achter het trommelvlies zitten. Hierdoor kan men minder goed horen en krijgt men sneller last van oorontstekingen. Jonge kinderen zijn hier gevoeliger voor omdat bij hen de buis van Eustachius nog niet volgroeid is en makkelijker verstopt raakt.  Door het plaatsen van een buisje in het trommelvlies kan het vocht naar buiten vloeien. Het gehoor verbetert en er zullen minder snel oorontstekingen ontstaan.

De ingreep wordt uitgevoerd onder lichte narcose. Via een klein sneetje in het trommelvlies wordt er een buisje aangebracht. De eerste dagen zit het buisje nog wat los maar het trommelvlies groeit er omheen en na ongeveer een week zit het buisje goed vast.  Het kan enkele maanden tot jaren in de oren blijven zitten. Uiteindelijk vallen de buisjes vanzelf weer uit door het dicht groeien van het trommelvlies.

Meestal komen klachten niet meer terug maar soms kan het nodig zijn om opnieuw buisjes te plaatsen.

Vanaf de leeftijd van ongeveer zeven jaar is de buis van Eustachius meer volgroeid en zijn oorbuisjes niet meer nodig.

Lees meer

Lees minder

Oorband1 Product

De oorband is gemaakt uit neopreen met een hoge dichtheid. Ze sluiten de oren doeltreffend af tegen water in de douche, het zwembad of de zee. Er zijn twee formaten waarvan de anatomische vorm kan worden aangepast aan de hand van een scratchsysteem:

  • Klein formaat (lengte: 52 cm en schedelomtrek: 40 cm – 55 cm)
  • Groot formaat (lengte: 58 cm en schedelomtrek 55 cm – 60 cm)

Dankzij het thermisch effect van neopreen kan de band ook beschermen tegen kou, zowel in het water als in de open lucht.

QUIES OORBAND BAD EN SPORT KLEIN FORMAAT
QUIES OORBAND BAD EN SPORT KLEIN FORMAAT
QUIES OORBAND BAD EN SPORT KLEIN FORMAAT 13,90 € Reserveer
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën