Valentijnsdate: 4 tips

Het is de tijd van Valentijn! Wil je dit jaar eens echt een leuke dag of date beleven met je partner? Het hoeft allemaal niet zo cliché of commercieel te zijn. Zie het als een dag waarin jullie écht, voorbij de autopiloot van het dagdagelijkse, bewust tijd voor elkaars persoon maken. Lees eens door onze tips en laat je inspireren.

  • ️Voor de cultuurliefhebbers: ga samen naar een museum en spendeer 30 minuten apart. Kom daarna samen en vertel elkaar over 2 of 3 werken die je echt geraakt hebben en waarom. Wedden dat je een elkaars innerlijke blik en hart nog beter leert kennen?
  • ️Voor de creatieve koppels: zet je samen in een (koffie)zaakje, met allebei een notitieboek. Spendeer 30 minuten in stilte en schrijf je observaties, gedachten en interpretatie over de dingen rondom je op. Deel deze daarna met elkaar; vergelijk en leer elkaar nog beter kennen.
  • Spreek af om samen een heerlijke dineravond voor te bereiden. Iemand voorziet het lekker eten, de ander kleed de eettafel aan, cureert de muziek, zorgt voor mooie kledij ... Een intieme topdate!
  • Doe iets samen wat jullie al lang niet meer gedaan hebben. Speel eens spel of videogame samen, maak samen een wandeling in een nieuw natuurgebied, ga nog eens iets drinken in het zaakje waar jullie voor het eerst op date gingen ... Spendeer echt bewust tijd samen!
  • Klassiek, maar top: ga samen naar de sauna of een verwencomplex. Weg uit de vertrouwde omgeving van je huis samen relaxatie opzoeken, kan heel ontspannend en verbindend werken.

En, zit er iets tussen wat je leuk lijkt? Je hoeft deze activiteiten niet te sparen voor Valentijnsdag, natuurlijk! Gebruik ze om vrije dagen die jullie samen spenderen speciaal en kwalitatief te maken. Onthoud dat een de mooiste cadeaus die jullie elkaar kunnen geven bewuste tijd en aandacht zijn, waarin jullie elkaars persoon écht zien en appreciëren. Daar hoeven geen dure en stereotiepe cadeaus aan te pas te komen!